Verander ingrediënten

Bij het opstellen van je implementatie plan en roadmap is het handig om te controleren of je alle benodigde ingrediënten hebt. Zoals eerder aangegeven, is BIM implementeren niet alleen software aankopen.

Software zijn middelen die nodig zijn om BIM modellen te bekijken. Maar je moet ook de competenties hebben om deze tools te kunnen gebruiken. En zo zijn er nog visie, urgentie en plan (deze staan als het goed is al in de roadmap)

Het bijzondere aan deze verandersoep is dat wanneer er een ingrediënt mist, de soep ook niet lekker meer is. Er komt een compleet ander resultaat uit dan de gewenste verandering.

Ben jij bezig met de BIM implementatie binnen jouw bedrijf en ervaar je verwarring, weerstand, chaos, frustratie of angst in plaats van verandering? Mogelijk ontbreekt het dan aan één van de ingrediënten.

Het opstellen van een visie, plan en het kopen van middelen zijn vaak het makkelijkste en snelste te organiseren. Medewerkers opleiden en ze het gevoel van urgentie overbrengen is de grootste stap. Maar bij deze stap ligt wel het succes!

Als medewerkers zelf de urgentie voelen, zelfs intrinsiek gemotiveerd zijn, en de competenties hebben om aan de slag te gaan zullen alle BIM doelstellingen gehaald worden en overtroffen worden.

Wij kunnen hierbij ook helpen, het is een onderdeel van ons BIM implementatie pakket.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *